Warsztaty kulinarne

18 i 19 maj upłynął w naszej szkole na warsztatach „Czas na rybę”. W naszej kuchni królował karp i pstrąg. Pod okiem szefa Kamila Klekowskiego swoje umiejętności doskonalili nauczyciele klas gastronomicznych wybranych szkół województwa opolskiego. Cieszymy, że mogliśmy Was gościć w naszych progach. Natomiast uczniowie klas Technik żywienia i usług gastronomicznych naszej szkoły mieli możliwość, po raz pierwszy, wyfiletować karpia i pstrąga, a następnie przygotować z nich ciekawe dania. Gratulujemy pomysłów, odwagi i zaangażowania. Dziękujemy Rybackiej Lokalnej Grupie Działania „Opolszczyzna” oraz szefowi Kamilowi Klekowskiemu za wspaniałe i innowacyjne zajęcia. Szkolenie zostało dofinansowane z PO Rybactwo i Morze. Oto krótka fotorelacja z warsztatów.